Mezőörs

Mindenért hálát adjatok!

Két fontos ünnephez érkeztünk augusztusban, az államalapítás és az új kenyér ünnepéhez. Mindkét ünnep hálaadásra indít minket. Hálát adhatunk Istennek szép magyar hazánkért és a teremtésért is.

A Kerékteleki Dalkör Mezőörsön

2022. nyarán zenés, esti programra került sor mezőörsi szeretetotthonunkban. A kicsit hűvös, szeles idő miatt az eredetileg szabadtérre tervezett műsor részben az Imateremben, részben a nyitott teraszon valósult meg, ahol bográcsoztunk, és fagylaltoztunk is egy nagyot.

Jöjj Szentlélek Úr Isten!

Húsvét után 50 nappal Jézus Krisztus által megígért Pártfogót ünnepeljük. A Szentlélek kitöltetése nagyon különleges ünnepünk. Ehhez az ünnephez kapcsolódnak népi hagyományok is, amelyeket szem előtt tartva verses-zenés délelőttön vehettek részt mezőörsi időseink.

Mezőörsi virágeső az édesanyáknak

Anyák napján mindenki igyekszik virágot, ajándékot adni édesanyjának. Ezen az ünnepen kicsit több időt töltünk vele, odafigyelünk rá, megöleljük őt. Az anyaság, az egyik legnagyobb kegyelmi ajándék, amelyben részesülhet egy asszony.

Áldásos énekek és lelkigyakorlat

Eseménydús időszak áll mögöttünk Mezőörsön. Igyekeztünk színessé tenni az elmúlt napokat és készülődni Jézus Krisztus Jeruzsálemi bevonulására, a nagyheti eseményekre és dicsőséges feltámadására.

Megsegített, megtartott minket az Úr!

Hálaadás és öröm járja át a szívünket, hiszen megtartott minket Teremtő Urunk! Az elmúlt időszakban a koronavírus járvány nehezítette a mindennapokat, így nagy szerepe volt az egyéni alkalmaknak és lelkigondozásoknak.

Az Úr veletek lesz, ha ti is ővele lesztek

Az elmúlt időszak áldásokkal teli volt mezőörsi időseink számára. A farsang idején egy közös délelőttöt töltöttünk együtt, készültünk farsangi fánkkal, színes műsorokkal, a délelőttöt régi nóták közös éneklésével zártuk.

Oldalak

Feliratkozás Mezőörs csatornájára