Köszöntő

Ujvári János Református Szeretetotthon

Idősek Otthona Pápakovácsi

8596 Pápakovácsi, Attyapuszta 4.

Tel.: 06/89/351-001

Tisztelt Érdeklődő!

Szeretettel köszöntöm Önt az Ujvári János Református Szeretetotthon Idősek Otthona Pápakovácsi intézményegységének honlapján!

Mindannyiunk szűkebb vagy tágabb környezetében, családjában, ismerősei között vannak olyan idősek, akiknek meggyengült egészségi állapota miatt gondot okoz önálló életvitelük fenntartása, családjuknak pedig a napi rohanó életmódban a velük való foglalkozás, ügyeiknek intézése. Nem könnyű meghozni azt a döntést, ha életünket a továbbiakban idősek otthonában kell folytatnunk, de engedjék meg, hogy néhány bevezető gondolattal segítsek és ajánljam intézményünket, mint egy lehetséges alternatívát egy emberibb megoldás közös megtalálására!

Az Ujvári János Református Szeretetotthon Pápakovácsi Idősek Otthona 1959-ben kezdte meg működését. Pápakovácsi község Pápától 10 km-re található, a településtől 3 km-re helyezkedik el erdővel körülölelt attyapusztai intézményünk. Jelenleg 112 fő ellátottról gondoskodunk.

A kezdetektől fogva célkitűzéseink között szerepel az idős emberek fizikai és szellemi aktivitásának hosszú távú megőrzése. Ennek érdekében a napi foglalkozásainkon túl rendszeresen várjuk lakóinkat az idősek otthonában tartott különböző nemzeti és keresztény hagyományokra épülő ünnepségeinkre. Részt veszünk az intézményen kívüli kulturális rendezvényeken, szeretettel fogadjuk és szívesen teszünk eleget a társintézmények meghívásainak, ezáltal szeretnénk biztosítani a szociális kapcsolati háló lehetőségét ellátottaink számára.

A honlapunkon tájékozódva megismerhetik otthonunk főbb adatait, szolgáltatásainkat, aktuális híreinket, illetve telefonkönyvünkből tájékozódva munkatársaink telefonszáma és e-mailcíme is megkönnyíti elérhetőségünket. A nyomtatványaink között megtalálható és letölthető az elhelyezés iránti kérelem és a megállapodás, valamint az inmtézmény működését meghatározó alapvető dokumentumok (Szakmai Program, Házirend) is hozzáférhető érdeklődőink számára.

A segítő szeretet és a közösségi befogadás által a harmonikus élet, a valakihez és valahová tartozás biztonságát igyekszünk nyújtani ellátottaink számára.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne megismerni bennünket közelebbről, előzetes időpontegyeztetés után szeretettel várjuk!

"Valahányszor valaki jót cselekszik ezen a világon: egy pillangó száll föl a levegőbe, s viszi a hírt a Jóistennek." (Wass Albert)

 

Sebestyén Piroska

részlegvezető