Mezőörsi virágeső az édesanyáknak

Anyák napján mindenki igyekszik virágot, ajándékot adni édesanyjának. Ezen az ünnepen kicsit több időt töltünk vele, odafigyelünk rá, megöleljük őt. Az anyaság, az egyik legnagyobb kegyelmi ajándék, amelyben részesülhet egy asszony.

Mezőörsi szeretetotthonunkban Anyák napján virágokat ajándékoztunk, megköszönve a gondoskodást, szeretetet, amelyet mi is kapunk nap, mint nap tőlük, és amelyet társaik kapnak. Anyának lenni nemcsak testiekben lehet, hanem lélekben is. A gondoskodás, szép szavak, gesztusok, odafigyelés a másikra, mind a lelki anyaságra mutat.

Az ünneplést közös áhítattal kezdtük, amelyen a Lukács evangéliuma 1 fejezetének 30. verse alapján hallottunk gondolatokat a kegyelemről és a szeretetről. Ezt követően Várnai Zseni Mama című verse hangzott el, majd Marton Judit részlegvezető asszony köszöntőjét hallottuk, aki köszöntőjében külön kitért arra, hogy a gondoskodás és szeretet, amely belülről jön, és ami Isten ajándéka, mindenkit édesanyává, szülővé tesz. A köszöntések végén mindenki egy szál virágot kapott és áldásként a Református Énekeskönyv 134. zsoltár 3. versét énekeltük el.

„Az angyal ezt mondta neki: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél!”Luk.1:30

Eizler Arabella

Intézmény: