Magvetés a szőci idősek otthonában

Egy napsütéses gyönyörű napon Imre Zsuzsanna, a Halimbai Gyógynövénykertészet vezetője látogatott az Ujvári János Református Szeretetotthon szőci intézményegységébe, hogy kertészeti és növénygondozási ismereteit megossza az intézmény dolgozóival és lakóival.

A tartalmas beszélgetést követően az intézmény területének bejárása, és a lehetőségek feltárása következett. Az igényfelmérés után közösen fogalmazódott meg, hogy havi rendszerességgel ellátogat otthonunkba és aktív foglalkozás keretében gyógy- és dísznövényes kertészeti ötleteket, tanácsokat, teendőket és azok jótékony hatását ismerteti az érdeklődőkkel.

A Gyógynövényes Klub első foglalkozásán a résztvevők megtudták, hogy a Halimbai Gyógynövény Kertészet 2015-ben alakult azzal a nemes céllal, hogy embertársaink egészségét és környezetük színvonalát a dísznövények és gyógynövények jótékony hatásaival emeljék.

Az értékes ismertető után szakszerű magvetésre került sor.  A lakókkal közösen fűszernövényeket (metélő hagymát, fokhagymát, bazsalikomot, oregánót,) gyógynövényeket (cickafarkat, lenmagot) valamint évelő dísznövényeket (szappanfüvet, bársonyvirágot, körömvirágot) vetett a szakember.

 

A gondozás ezt követően a lakóközösség feladata lesz, amihez az útmutatót mindenki megkapta. A kaspókba, cserepekbe jelenleg még csak a föld látható, de néhány kézzel készített kis tábla jelzi már, hogy valami új születése készülődik.

Páhiné Zsédely Anikó

Intézmény: