Felemelő, örömteli, kiváltságos

Az Advent és a Karácsony ünnepe kiemelkedő az ember életében. A keresztény ember számára különösen megvan a maga kiváltságos helye. Meghatározza a mindennapokat az, ahogy az ünnepet várjuk.

Készülünk rá, tökéletessé szeretnénk tenni ezt az időszakot, hogy Karácsonyt lelkileg felemelő, örömteli állapotban tudjuk átélni. Pápakovácsi szeretetotthonunkban is készültünk ellátottainkkal az ünnepre a különböző csoportos foglalkozásokon. 

Az adventi időszak során ajtódíszeket helyeztünk ki az idős lakóinkkal közösen készített alkotásokból a lakószoba ajtókra és a közösségi terekre. A papírból készült hópihék, csillagok, tobozos arany és ezüst díszek, a szegfűszeggel tűzdelt narancs, a Luca-napi búza ültetés mind az ünnepi készülődés részei voltak.

A különböző fellépők meghitt karácsonyi zenés műsorai a lelki ráhangolódást segítették. A Tapolcafői Forrás Népdalkör, a Vaszari Dalkör és az Ihász Gábor Általános Iskola diákjai, a Nyárádi Dalárda színvonalas verses-zenés összeállítása és Zsédenyi Anna meseterapeuta előadása nagy öröm volt ellátottainknak.

Karácsony hetében fellépett szeretetotthonunkban a Pápakovácsi Hazai Vegyes Pálinkás Csoport tradicionális énekekkel, a helyi Általános Iskola 4. osztályos diákjai, valamint Márkus Mihály esperes által vezetett Pápai Református Ifjúsági Zenekar, amely modern hangszerelésű keresztény énekekkel tette tartalmassá az idei ünnepi készülődést.

Karácsonykor Bornemissza Melinda Intézményvezető Asszony köszöntője, a református Istentisztelet és a helyi mentálhigiénés csoport által összeállított műsor nyújtott felemelő, meghitt pillanatokat.

A legnagyobb ajándék a személyes kapcsolat, az együtt töltött idő. Ezt igyekeztünk biztosítani lakóinknak a különböző személyes beszélgetések és programok által az év egyik legszebb ünnepére készülve.

Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk mindenkinek!

Fejesné Böröczky Ágota

Intézmény: