Lakóinkat köszöntöttük öt napon át

Az Idősek Világnapja alkalmából hagyományainkhoz híven idei évben is megrendezésre került az "Idősek Hete" programsorozatunk attyapusztai szeretetotthonunkban.

Első fellépőként a Pápai Evangélikus Egyházközség Kórusát köszöntöttük. Szívesen hallgattuk a "Hálát adok, Uram..." és az "Isten élő lelke, jöjj..." kezdetű egyházi zsoltárokat, valamint a verses formában előadott Evangéliumi imádságot. Az énekkar méltó kezdete volt ezen ünnepi hétnek. A nálunk lakó időseknek sok szép műsorral, különleges elfoglaltsággal kedveskedtünk. Attyapusztán illatterápián is részt vehettek ellátottaink, ahol a különböző fűszernövények illatának érzékelése mellett az illatok általi emlékek felidézése is megtörtént. A héten római katolikus mise és református Istentisztelet is megtartásra került.

Megtekintettük a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban a "Huszárok Pápán" kiállítást, amely a Pápai Huszár Egyesület 30 éves jubileuma alkalmára készült. Nagy Zoltán, a Pápai Huszár Egyesület alelnöke Pápa város katonatörténetéről tartott előadást, melynek során a huszárok életéről, mindennapjairól szóló videót is megnézték lakóink.

Nagy sikerű volt a Vaszari Dalkör, valamint a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola citeracsoportjának a fellépése is. Tangóharmonikán Szöllősi Dorina tanuló játszott, a szintetizátornál pedig Farkas Antal zenélt. Az énekkar – lakóink nagy örömére - ismert operettslágerekkel fejezte be műsorát.

Október 6-án a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 6. osztályos diákjai adtak elő verses-zenés összeállítást az aradi vértanúk emlékünnepén.

A hét kiemelkedő eseménye az idei évben kerek születésnapjukat ünneplők (70., 80., 90.) részére szervezett rendezvény volt. Császár-Kovács Erzsébet Részlegvezető Asszony köszöntötte az ünnepelteket, majd átadta az ajándékokat.

A mentálhigénés csoport tagjai által előadott verses összeállítás, a helyi lakókból alakult Csalogány Dalkör és a Nyárádi Dalárda műsora megható, szeretettel teli pillanatokkal ajándékozta meg ellátottainkat. Végül a pápai Csiribiri Tortaműhely által készített finom csokoládé tortából minden lakónk elfogyaszthatott 1-1 szeletet. Élményekben, mosolyokban, szeretetben, vidámságban gazdag hét volt az idei "Idősek Hete" programsorozatunk.

Fejesné Böröczky Ágota

Intézmény: