Csodaszép Bakonyalja nagy kincs

Az elmúlt időszakban is sokrétű programokon vehettek részt Attyapusztai szeretetotthonunk lakói. A Föld napja és a Műemlékvédelmi világnap alkalmából érdekes, interaktív lehetőségeket igyekeztünk biztosítani ellátottainknak.

Elutaztunk Pápára, a Belvárosban levő Evangélikus Templomot tekintettük meg. Polgárdi Sándor evangélikus esperes saját életútjának bemutatása után ismertette velünk az 1884. október 26-án felszentelt templom történetét. Gyurátz Ferenc lelkész adománygyűjtő vállalkozásának és az egyháztagok felajánlásának köszönhetően 1883-ban elkezdődhetett a templom építése. Az épületen több felújítás is történt az elmúlt időszakban. 1988-ban a tetőszerkezet megújítása, a nyílászárók cseréje és a padok alatti villanyfűtéses rendszer kialakítása még komfortosabbá tette a hívők életét. A felújítás azóta is folyamatosan történik a pályázatok során elnyert pénzügyi lehetőségeknek megfelelően. Esperes Úr beszélt még arról, hogy 2021-ben ünnepélyes keretek között történt a Pápai Evangélikus Egyházközség fenntartásában működő Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola új épületrészeinek átadása. Nagy öröm, hogy a tavalyi évben egy óvodát is átvehetett Pápa Város Önkormányzatától az Evangélikus Egyházközség. Így még teljesebb módon valósulhat meg a keresztény szellemiség átadása az intézményekben.

A Föld napján az egészségünk megőrzése és a környezetünk védelmének hangsúlyozása érdekében nagy sétát tettünk időseinkkel az attyapusztai Idősek Otthonát körbeölelő gyönyörű természeti környezetben. A kellemes séta után a lakószobákba visszaérkezve mindenkinek jól esett egy pohár frissítő, tiszta víz. Az itt élő idős embereknek a tiszta levegőjű, erdős Bakonyalja nagy kincs. Szeretnénk sokáig megőrizni! Óvjuk, vigyázunk rá.

Fejesné Böröczky Ágota

Intézmény: