A Schwencel-réten sétáltunk

A víz világnapját március 22-én ünnepeljük. E világnapot 1992-ben a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferencián kezdeményezte az ENSZ közgyűlése. Minden évben felhívjuk ellátottaink figyelmét e napra, hiszen a környezetvédelem attyapusztai szeretetotthonunk mindennapi életében is nagyon fontos.

Beszélgettünk ellátottainkkal arról, hogy a tiszta víz milyen nagy érték és a víz sokrétű felhasználása által segít az emberek életminőségének  javításában. Megnéztük a “Kalandozások a Közép-Dunántúlon: “Vizek” és a “Duna, Európa gyöngyszeme” című természetfilmeket, amelyben a szép tájak szemet gyönyörködtető látványa mellett a növény- és állatvilággal kapcsolatos ismeretekhez is hozzájutottunk.

         

Elutaztunk Pápára is, ahol a közelmúltban átadott – pihenő és rekreációs céllal épült – Schwenczel-réten sétáltunk lakóinkkal. A látványtó mellett kialakított sétánynál a padokra leülve lehetőség volt kicsit megpihenni és gyönyörködni a több, mint száz fával beültetett rendezetten kialakított új szabadidőparkban.

“Istenünk, kérünk, segíts minket,

óvjad éltető, szent vizünket,

ihasson belőle madár, virág,

el ne hagyja az ember fiát.

Kincs a víz minden tiszta cseppje,

napfény edzette, hold lehelte,

szellő ringatta, kavics szűrte,

millió nyár és tél érlelte.

Vizedet ember őrizd, védjed,

ne vesszen kárba örökséged,

jusson belőle tóba, rétre,

mára, holnapra, mindörökre!”

                                                                                        /Csider Sándor:Imádság a vízért - részlet/

Fejesné Böröczky Ágota

Intézmény: