A 7. alkalommal megrendezett Lecsófesztiválon vett részt külsővati intézményegységünk kis csapata 2017. augusztus 9-én Kamondon.
A 11 fős külsővati különítmény hosszas egyeztetés után a hagyományos íz világ mellett döntött, de a bográcsba a lecsó alap összetevői: paprika, paradicsom, hagyma mellé bekerült egy különleges alapanyag: a csapattagok lelkesedése és a főzés öröme.
Az elkészült „műveket” szigorú és alapos zsűri kóstolta meg, és bár nehéz volt dönteni – ezt hangsúlyozta Hanich Ferenc a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének igazgatója - mégis kellett egyfajta sorrendet felállítani.
A „Külsővati Friss Lecsó” névre hallgató ételünkért kapott ajándékot főszakácsunk Fekete Ferenc vette át az igazgató úrtól.
A délelőtt kellemesen eltelt, és ahogy a mondás tartja - Ki mit főzött, egye meg! A lakók jó étvággyal fogyasztották el a közösen elkészített ételt. A környezet, a finom étkek és a zene mindenkit feltöltött. Lakóink jókedvűen, élményekkel gazdagon érkeztek haza.