Áldásos énekek és lelkigyakorlat

Eseménydús időszak áll mögöttünk Mezőörsön. Igyekeztünk színessé tenni az elmúlt napokat és készülődni Jézus Krisztus Jeruzsálemi bevonulására, a nagyheti eseményekre és dicsőséges feltámadására.

A játékos, gondolkodtató feladatok mellett, papírvirágokat készítettünk, kabaré délelőttöt tartottunk időseinknek. Szellemi torna, testünk átmozgatása is szerepet kapott. Virágvasárnapra és Húsvétra is készülődtünk. Papírból, színes tojások is készültek, a feltámadás igéjével ellátva. Feldíszítettük saját tojásfánkat is és áldásos énekek tanulásával melengettük szívünket. A hetet egy lelki gyakorlattal zártuk, melynek Jézus szenvedéstörténete.

Ezekkel a témákkal és foglalkozásokkal haladtunk a Nagyhét eseményei felé és készítettük a lelkünket, hogy valóban megéljük Krisztus feltámadását!

„A jöttöd miként várjam, hogyan fogadjalak, ki mindeneknek vágya, ki lelkem éke vagy? Ó, Jézus, gyújts e szívbe’ most szent szövétneket, hogy keressem és értsem, te szent tetszésedet! Ma Sionod hint néked, zöld pálmaágakat, és én is áldlak téged, mondván zsoltárokat. A szívem örvendezve, csak téged dicsőít, és buzgón zengedezve hirdeti tetteid.”                     

388. dicséret 1-2 verse

Az Úr legyen velünk a továbbiakban is! SDG

Eizler Arabella

Intézmény: