Petőfi 200

Kétszáz éve született egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor. Rövid életének mindössze 25 évében közel ezer művel ajándékozta meg a magyar nemzetet, ebből 800 alkotás vált nemzedékről nemzedékre az irodalmi tudás alapjává.

Március 15-i külsővati műsorunk kezdetén megemlékeztünk a költőóriás életéről és műveiről. A műsorban pedig lakóink, mint „forradalmi ifjúság” csodálatos szavalatokkal örvendeztették meg az ebédlőben összegyűlt közönséget.

A 12 pontot a 12 szereplő szimbolizálta. Felemelő volt hallani, ahogy a Nemzeti dal megidézte Petőfi szellemét: „a költő kérdett és felelt a nemzet”: Esküszünk, esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk!

A műsorban elhangzottak Petőfi Sándor versei mellett Várnai Zseni, Donászy Magda művei.  A közösen elénekelt Kossuth nóták után a vetítővásznon felvonultak többek között Thorma Jánosnak és Preiszler Józsefnek az eseményről ihletett alkotásai. A megemlékezés után közösen helyeztük el az ünnepi dekorációt lakóinkkal. A verseket elolvasni egészen a következő hét derekáig van lehetőségük az érdeklődőknek.

Benkő Lilla

Intézmény: