Advent csodás világ

Advent a lelki felkészülés, a várakozás időszaka, amikor lassan az öröm tölti el szívünket és a szeretet kopogtat lelkünk ablakán. Ezen gondolatok szellemében készültünk az idei évben ellátottainkkal Karácsony szent ünnepére.

A pápakovácsi idősek otthonában élők nagy örömére elhelyezésre kerültek az intézmény különböző részlegein az adventi koszorúk, az ajtódíszek, a betlehem és a karácsonyfa.

Az adventi időszakban fellépett intézményegységünkben a Tapolcafői Forrás Népdalkör, a Pápai Evangélikus Gyülekezet Kórusa, a Vaszari Dalkör és a Vaszari Ihász Gábor Általános Iskola citeracsoportja, a pápakovácsi Hazai Vegyes Pálinkás csoport és a Pápai Református Ifjúsági Zenekar. Az adventi, karácsonyi zenés összeállítások felemelő élményt nyújtottak időseink számára. Az idei évben is lelkesen készültek munkavállalóink, akik az ünnepi Istentisztelet után karácsonyi műsort adtak elő ellátottainknak.

A szilveszter sem telhetett el zene nélkül: a Félix Music – Dub Hajnalka, Demeter Ottó és Bakacs Róbert közreműködésével - vidám szilveszteri hangulatott teremtett. Lakóink közül sokan táncra is perdültek az ismert dallamokra.

2019. adventjén a sokrétű programsorozatnak köszönhetően minden Attyapusztán élő idősnek lehetősége nyílt a Karácsony ünnepére való bensőséges lelki felkészülésre.

Fejesné Böröczky Ágota
foglalkoztatás szervező

 

Intézmény: