Óriástortától a komédiáig

Gazdag programkínálattal köszöntöttük lakóinkat egy héten keresztül az Idősek világnapja alkalmából külsővati szeretetotthonunkban. Hétfőtől péntekig minden napra jutott lehetőség a testi, lelki feltöltődésre.

A rendszeres foglalkozásaink mellett lakóink tartalmas és ösztönző alkalmakon tehették próbára fizikai, szellemi erejüket. Hétfőn Kovács Szilvia gyógytornász irányításával csoportos gyógytornával indítottuk a hetet, majd a délelőtt további részében a sláger kvíz kérdéseire megadott válaszokból állt össze Cserháti Zsuzsa elfelejtett dal című slágere, amit közösen elénekeltünk.

Kedden a református Istentisztelet után a Merseváti Nyugdíjas klub és a Merseváti Dalkör műsorát láthatták. Örömmel fogadták az ismerős arcokat, akik valaha intézményünk dolgozói voltak.

Szerdán meglepetés műsorral készültünk lakóinknak jól szórakoztak a vidám jeleneten. Elhangzott még Romhányi József Bolha című verse és a dolgozókból frissen összeállt intézményi dalkörünk három kedvenc slágert adott elő Szórádi Szabolcs meghívott vendégünk zenei kíséretével, aki ismét önzetlenül segítette a rendezvényt. Az előadás hatalmas tetszést aratott. Az utána következő délelőtt során pedig igazzá vált a mondás, hogy a zene gyógyít. A táncparkett megtelt megfiatalodott idősekkel és dolgozókkal. Hosszú ideig fogják emlegetni ezt a délelőttöt lakóink és sokan kérték a rendszeres folytatást, a kérésüknek igyekszünk majd eleget tenni.

Csütörtökön Ökomenikus Istentisztelet keretében Györgyi Zsolt evangélikus lelkész és Bali Tibor Katolikus plébános köszöntötte az időseket és hirdetett igét. Az Istentiszteletet követően az ökomenikus énekeskönyvből énekeltünk.

 

Pénteken dolgozói műsor keretében a verses zenés összeállításban szerepelt még a rendezvényeinken készült fotókból összeállított montázs, meghatódottság töltötte meg a nagy ebédlőt, majd a kerek születésnaposokat is felköszöntöttük hagyományainkhoz hűen. A hét zárásaként pedig megérkezett a kétszáz szeletes nagy torta, idén csokoládé és puncs ízesítéssel.

Benkő Lilla

Intézmény: