Krisztus békéje győzedelmeskedhet

Felemelő, csodaszép pillanatokat éltünk át az Ujvári János Református Szeretetotthon külsővati intézményegységének gyönyörű ebédlőjében tartott karácsonyi ünnepségén.

Az adventi igyekeztünk lakóink számára nyugodt lelki készülődést biztosítani. Az istentiszteleti és szentmisei alkalmak mellett a csoportos foglalkozásokon és a dekorációs elemekben elevenítettük fel a régi idők karácsonyát. Adventi koszorút, hagyományos dekorációkat készítettünk és Luca napján elültettük a karácsonyi búzát. Lakóink gondoskodása mellett szép nagy növénnyé serkent, ami azt jelzi, hogy jövőre bő termés lesz.

Az elmúlt időszakban megtapasztaltuk, hogy milyen gazdagok vagyunk, amikor a családunkkal együtt lehetünk. Az intézmény életében nagyon nehéz időszakot jelentettek az elmúlt közel két év viszontagságai. A lezárás, a családtól való távolság nagyon megviselte lakóinkat és velük együtt a dolgozókat. Hiszen a Karácsony nem csak Jézus születésének, hanem a család, a szeretet és az otthon ünnepe is.

Ünnepi Istentisztelet nyitotta a karácsonyi ünnepségünket, majd Bornemissza Melinda intézményvezető asszony és Németh Éva részlegvezető asszony köszöntője következett.

Az ünnepség alapgondolatát az adta, hogy a modern technika segítségével újra résztvevői lehessenek szeretteink a karácsonyi műsorunknak. Az intézmény múltjában természetes volt, hogy a dolgozók családjai részei voltak az otthon életének, a közösségi programoknak. A műsor a dolgozók által felolvasott versek közé illesztett videó-bejátszásokkal lett teljes, amelyeket a dolgozók gyermekei és unokái készítettek. Így a lakók és a dolgozók egy nagy család részei voltak ismét, ahogy a hétköznapokban is, nem csoda, ha sokan meghatódottak műsorunk végére. Külsővati karácsonyi műsorunk közös imádsággal zárult.

„Idén karácsonykor,

mi, emberek,

minden nép és nemzet fiai,

minden vallás hívei,tanuljuk meg

szeretni egymást,

tanuljunk meg megbocsátani

és megbocsáttatni is.

És akkor Krisztus békéje

győzedelmeskedhet.”

 

/Coretta Scott King/

                                                                                                                        

Intézmény: