Lecsót főztünk jó nagy üstben

„Lecsót főzünk jó nagy üstben, hogy senki ne maradjon étlen. Hűsítőnek limonádé majd a vidám táncparádé”. Ezzel a mottóval indult egy csodás délelőtt, egy igazi nyárbúcsúztató kerti parti.

Külsővati intézményünk hátsó udvara hamar benépesült, amikor felcsendültek a 60-as, 70-es évek slágerei és begyújtottunk a katlanba. Az alapanyagot szorgos kezek – lakóink, ügyeletes mentálhigiénés, valamint osztályvezető kollégáink - már vasárnap délután előkészítették, felaprították. Amíg a lecsó mentálhigiénés kolléganőnk Ódorné Ildikó és lakónk, Feri bácsi felügyelete mellett elkészült, addig vidám műsorral kedveskedtek először a Merseváti Nyugdíjasklub majd az Adorjánházi Asszonykórus tagjai.

A műsorfolyam elején elénekeltük közösen az „Azért vannak a jó barátok” kezdetű Máté Péter dalt, ez szimbolizálta azt a példátlan összefogást és szeretetet, amivel a nehéz időkben támogattuk lakóinkat és egymást.  Itt meg kell említeni azokat a dolgozókat, akik a szabadnapjukon jöttek be segíteni a rendezvény lebonyolításában.  Köszönet és hála nekik! Ezt követően intézményi lelkészünk, Kólya Lajos néhány mondattal és egy bibliai igével köszöntötte az egybegyűlteket.

A „nézőtéren” 110 lakó, valamint a dolgozók és a meghívott szereplők - közel 150-en -tekintették meg a színvonalas műsort. Nagyokat kacagtunk a merseváti idősek Tv-interjú című darabján, majd az adorjáni asszonyok dalcsokrait hallgatva, a közönség együtt énekelte a kórussal az ismerős dallamokat.

A jó hangulat és a jó idő egész délelőtt kitartott: és a műsor végén a közösen elfogyasztott lecsó nem csak a kezeket, hanem a szíveket is felmelegítette.

Intézmény: