Adventi emlékek, karácsonyi fények

Az advent a várakozás, az elcsendesedés, a befelé fordulás időszaka. Ilyenkor felkészülünk az ünnepekre. Intézményi szinten persze kicsit másképpen zajlik a készülődés, de törekszünk arra, hogy az adventi hangulatot megteremtsük.

Külsővaton a sort a dolgozók meghitt, verses-zenés műsora nyitotta advent első hetében. Minden hétre jutott vers, ének, beszélgetés, vendégség.

Az „Adventi vers mindenkinek délben” és az „Adventi Olvasó Kör” című foglalkozások - hetente megújuló tartalommal - nagy sikert arattak lakóink körében. Az Adventi Olvasó Kör foglalkozásán csodaszép és megható történeteket hallgathattak meg lakóink Kis Jánosné, Erzsi néni nyugdíjas pedagógus tolmácsolásában.

A programsorozat részeként - tekintettel a közelgő Mikulásnapra – vendégül láttuk a külsővati óvodásokat, akik egész évben szereztek örömet énekeikkel, verseikkel az időseknek a különböző ünnepi műsorok alkalmával. Generációk alkottak együtt azon a délelőttön: színeztek, rajzoltak, beszélgettek, majd közösen megnézték az Öreg néne őzikéje című animációt.

A „nagyszakállú” is tiszteletét tette lakóinknál, akik örömmel fogadták a szobáikba betérő Mikulást. Verssel és énekkel is készültek a tiszteletére.   Eljöttek hozzánk az integrált intézmény lakói: Devecserből, Pápakovácsiból, Peremartonból és Szőcről. A kis csoportok nem jöttek üres kézzel, hiszen mindenki hozott magával egy kis karácsonyváró műsort. A rendezvényt a külsővati részleg lakói nyitották meg és a Külsővati Nyugdíjasklub zárta.

Tartalmas, szép délelőttöt tölthettek így el a nyugdíjasok az advent jegyében. Nagy sikere volt a Nyárádi Dalárdának, akik advent utolsó hetében lepték meg lakóinkat adventi műsorukkal. Az adventi programsorozat „fénypontja” a karácsonyi műsor volt, ahol a dolgozók és gyermekeik, unokáik versekkel, énekekkel, zenei előadással varázsoltak karácsonyi hangulatot.

Intézmény: