Megasztártól a meseautóig

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött.” – idézte Sütő András szavait Horváthné Szabó Andrea külsővati részlegvezető az Idősek Világnapja alkalmából mondott köszöntőjében.

A Külsővaton élők nagyon jól tudják, hogy a fenti idézet nálunk nem csak frázisként él, hiszen integrált intézményünkben valóban nagy megbecsülésnek örvendenek az idősek. Minden év október első felében rendezzük meg az Idősek hetét, amely 2015-ben is színes programokkal várta intézményünk lakóit.

Hétfőn délelőtt a szerepelni vágyó lakóink mutathatták meg tudásukat a nagyközönségnek, a külsővati „Megasztár” szereplői nagy sikert arattak.

Kedden filmvetítést tartottunk, ahol a régi idők hangulatát idéztük fel. A retro moziban a „Meseautó” – című nagysikerű filmet tekinthették meg Kabos Gyula főszereplésével.

Szerdán a Pápai Termálfürdőbe látogattunk, ám az itthon maradottak sem unatkoztak, mivel zenés-nótás délelőttön vehettek részt.

Csütörtökön az Idősek Világnapja alkalmából először a külsővati óvódások, majd intézményünk dolgozói köszöntötték az idős embereket.

Az ünnepi hét zárásaként péntek este nagyszabású mulatságot szerveztünk. Fellépőinket, így a Nyárádi Dalárda tagjait és a Malomsoki Menyecskéket nagy örömmel fogadták lakóink. Az ünnepi vacsora után Szórádi Szabolcs húzta a talp alá valót, amelyre sokan táncra kerekedtek.

A programsorozat, az együtt szórakozás élménye még közelebb hozta intézményünk lakóit és újra élményekkel gazdagodhattunk.

Intézmény: